Norsk English

Utstilling: Ludvig Eikaas - Portrett

Utstillingssalen, Kabuso

09.06.2012 00.00 til 02.09.2012 00.00

09. juni - 2. sept

Årets leikne og utforskande sommarutstilling i Kabuso byr på portrett av Ludvig Eikaas. Omvising i utstillinga kvar sundag kl 13.
 

Ein stor del av Eikaas sin produksjon består av portrett. Her finn ein sjølvportrett, portrett av vener og familie og portrett av kjende menn og kvinner i form av grafikk, måleri og skulptur. Eikass var ein allsidig kunstnar som heile tida utforska ulike uttrykk og material, og vart aldri verande på ein stad. Han utfordra definisjonen av portrettet og utfida grensene for kva eit portrett kan vera i si leikande tilnærming til kunsten.

I utstillinga i Kabuso er det mange eksempel på sjølvportrett. Ellers er Jahn Otto Johansen, Kåre Willoch, kona Synnøve Anker Aurdal, Carsten Byhring, Agatha Christie og Jimmy Carter blant dei portretterte.

Kvar sundag klokka 13 er det omvising i utstillinga, i tillegg til laurdag 30. juni, 14. juli, 28. juli, 11. august og 25. august klokka 16

I samarbeid med Sogn og Fjordane kunstmuseum